miercuri, 27 februarie 2008

Sa-i lasam pe altii in pace...sau chin vesnic?


Cred ca biserica are nevoie de mai multa "agresivitate" in relatiile cu cei din afara. Am ajuns intr-o stare in care spunem ca nu vrem sa punem presiune pe ei, sa nu cumva sa se simta fortati sau constransi de mesajul lui Cristos. Poftim? E vorba de sufletele a miliarde de oameni, fiecare valorand cat o lume intreaga. Cand e vorba de bani, ajutorul de care avem nevoie, interventia cuiva intr-o situatie care ne depaseste, nu mai tinem cont de constrangere. Ii batem la cap pana cand se satura de noi si "ne rezolva".


Suntem prea pasivi, blanzi dar nu in sensul pozitiv, lucru care de fapt denota indiferenta din inima noastra. Ne este foarte bine in confortul pe care ni l-am creat in casele si bisericile noastre. Nu mai avem nici un prieten din afara bisericii. Toata lumea noastra se invarte in jurul unei cladiri: Biserica. Stim cu totii ca Biserica nu e o cladire, nu?


Ne ascundem dupa conceptul asta lumesc al religiei false conform fiecare e liber sa aleaga carui dumnezeu sa i se inchine: foarte adevarat si nobil, n-am nimic impotriva. Dar te provoc sa incerci sa expui acest concept unui musulman. Probabil ca nu vei mai avea ocazia sa imi spui ce s-a intamplat.


Eu unul nu vad nicaieri in Scriptura pasivitatea asta care a cuprins Biserica din Romania. Ceea ce se intampla in Fapte cand biserica din Ierusalim a inceput sa creasca, si sa se simta bine (au uitat ca Domnul le-a poruncit sa mearga si in Iudeea, Samaria si pana la capatul pamantului) si au devenit mai pasivi, Domnul aduce prima prigoana impotriva crestinilor care se soldeaza cu primul martir, Stefan.


In Fapte 5:28-29 si 40-42 Scriptura afirma ca apostolii au "umplut Ierusalimul cu invatatura lor" si apoi chiar dupa ce au fost batuti si li s-a poruncit sa nu mai predice despre Isus, ei au continuat sa faca acelasi lucru din cauza ca trebuiau sa asculte mai mult de Dumnezeu decat de oameni. Cred ca noi azi facem invers: ascultam mai mult de oameni decat de Dumnezeu. Stiau foarte bine misiunea lor si de aceea au intors lumea cunoscuta cu susul in jos si Pavel a intors pe dos intreg Imperiul Roman care era plin de zei si idoli.


Chemarea noastra este sa intoarcem lumea pe dos de dragul lui Isus si a largirii Imparatiei lui Dumnezeu.


Iar cu privire la conceptul lumesc, de a lasa pe fiecare in pace, sa nu se simta constrans spun doar Romani 2:4 "... nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta" cuvantul tradus de Cornilescu "indeamna" este de fapt "constrange". Tot ceea ce este in jurul nostru ne constrange. Dumnezeu stia ca o sa cadem in starea aceasta si de aceea si-a pus solii Lui peste tot: in constiinta noastra, in natura, in Univers, in fiecare lucru creat de El.


Dumnezeu nostru nu este Unul care sa ne lase in pace (nu vorbesc despre faptul ca nu e gentil), de capul nostru, parasiti si ai nimanui. El L-a dat pe Fiul Sau pentru noi. Asta inseamna ca ne lasa in pace? NICIDECUM. Dragostea Lui o vedem la fiecare pas, in fiecare dimineata de cand deschidem ochii si pana ii inchidem noaptea la culcare, la fiecare masa pe care o avem, in fiecare om care ne inconjoara, la fiecare adiere de vand, susur al apei si ciripit al pasarilor.


Nu poti scapa de dragostea Lui. Poti doar sa o accepti sau sa o respingi. Dar chiar si daca o respingi tot nu te va lasa in pace. Va continua sa te iubeasca cu toata fiinta Lui, cautand sa te aiba pentru El. Te va trage cu funii de dragoste, din cauza ca ii pasa de tine chiar mai mult decat ti-ar pasa tie vreodata. Esti cununa creatiei Lui,cu nici un chip nu te va lasa, nici nu te va parasi din cauza ca esti sapat in palmale mainii Lui si esti totdeauna sub privirea atenta a ochilor Lui. Te urmareste pas cu pas, se bucura de fiecare alegere buna pe care o faci si se intristeaza cand gresesti. Sufera impreuna cu tine cand esti bolnav si simte cu tine cand esti in suferinta.


Toate astea pentru ca esti centrul preocuparii Lui, PREAIUBILTUL\A LUI. Cine poate sa stea impotriva ta daca El este pentru tine?


Ti se pare cumva ca Dumnezeu TE LASA IN PACE? Mie nu...Atunci noi de ce sa fim pasivi si sa-i lasam pe altii in pace? Trezirea vine dintr-o dorinta de a fi ca Dumnezeu-ACTIV.

Niciun comentariu: