joi, 3 martie 2011



1 Petru 1:5 Sub aripa Domnului

Stim si credem ca Dumnezeu are puterea sa ne pazeasca, dar de multe ori suntem ca si leprosul din Mat 8 care a spus: Doamne, daca vrei, poti sa ma curatesti. Problema nu era daca Isus putea sa-l vindece, ci daca dorea. Si noi stim si credem ca Isus are puterea sa ne vindece, dar ne intrebam daca suntem destui de vrednici inaintea Lui sa faca asta pt noi.
Insemnatatea vs 5 are de-a face cu puterea lui Dumnezeu care sustine credinta noastra. Singurul lucru care ne poate tine departe de ceruri este sa ne parasim credinta si nadejdea in Cristos, intorcandu-ne inima inspre alte comori sau alte nadejdi. Astfel El ne pazeste de singurul lucru care ne-ar putea distruge: necredinta, lipsa noastra de incredere in Dumnezeu.
In noaptea in care Petru s-a lepadat de Isus, Domnul i-a zis "Simone, iata ca Satan a cerut sa va cearna, dar Eu m-am rugat pt tine sa nu ti se piarda credinta, si cand te vei intoarce sa-i intaresti pe fratii tai" Luca 22:31-32.
Isus s-a rugat ca in cele din urma credinta lui Petru sa nu se piarda. Stia ca era singurul lucru care il putea desparti de Dumnezeu. Petru stia despre ce le scrie celor care treceau prin vremuri grele. Cei care sunt nascuti din Dumnezeu sunt paziti de puterea lui Dumnezeu prin credinta. Ne duce in ceruri prin nasterea credintei in noi si ne tine pe drumul spre ceruri pazindu-ne prin credinta.
Mostenirea este pastrata in siguranta pt cei care sunt paziti de puterea lui Dumnezeu prin credinta, pentru a putea rabda pana la sfarsit. Mostenirea e gata sa fie descoperita in vremurile de apoi, e ca o surpriza. Nu o putem vedea acum in totalitate. Cuvantul descoperita (apocalipto) in greaca inseamna a da valul deoparte. Abia in ziua aceea vom vedea pe deplin cum arata mostenirea noastra.
Versetul 5 nu incepe cu "voi" nici versetul 4 nu se termina cu punct. pastrata in ceruri pt voi, (virgula nu punct) care sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu. Atat mostenirea cat si noi suntem paziti de Domnul. Dar exista o diferenta: mosenirea e pastrata in ceruri pt noi; ea e in ceruri. Intr-un fel nici nu trebuie pazita, pt ca nu e nimeni acolo care sa o fure, prin simplul fapt ca e acolo, e rezervata pt noi. Dar spre deosebire de mostenirea noastra care este in ceruri, noi suntem inca pe pamantul pe care diavolul a fost aruncat si suntem in pericol in fiecare zi. De aceea noi suntem paziti de puterea lui Dumnezeu...dar nu neconditionat. Ci doar prin credinta noastra. Aici sa nu credeti ca protectia prin puterea Domnului se refera doar la partea fizica. Mai degraba accentul cade pe spiritual, dar in acelasi timp include si restul fiintei noastre si bunurile noastre.
1 Ioan 3:2 inca nu s-a aratat ce vom fi.
Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El. Amin!

Un comentariu:

Masaj erotic Brasov spunea...

Bucura-te de viata...intotdeauna...